VOETKLACHTEN

VOETKLACHTEN

Voetklachten kunnen voorkomen bij alle leeftijden. 57% van alle mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met voetklachten, vaak door verkeerd schoeisel, te weinig aandacht of ouderdom.
Gelukkig zijn de meeste voetklachten gemakkelijk te voorkomen en te genezen, met aandacht en (op maat gemaakte) hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld steunzolen.

 

HIELPIJN

Een pijnlijke hiel komt op verschillende manieren voor. De meest bekende klacht aan het hielbeen is hielspoor. Andere veelvoorkomende klachten zijn peesplaatontsteking en een verminderd vetkussentje onder de hiel.
De pijnklachten bevinden zich meestal aan de achterzijde of onderzijde van het hielbeen. Herkenbaar zijn pijnklachten na het nemen van rust.
Over het algemeen geldt bij hielklachten; hoe langer u met deze klacht loopt, hoe langer het duurt voordat het herstelt is.

 

VOORVOETKLACHTEN

Bij een doorgezakte voorvoet voel je pijn in het midden van de voet, bij de middenvoetsbeentjes. De voorvoetboog is niet meer aanwezig in de voet. Veelvuldig dragen van hakken, overgewicht, of te kleine schoenen kunnen oorzaken zijn van een doorgezakte voorvoet.
Ook kan het te maken hebben met uw voettype en stand van de voet.
Het is noodzakelijk dat de druk op de middenvoetsbeentjes wordt verlaagd.
 

PLATVOETEN/DOORGEZAKTE VOETEN

Bij doorgezakte voeten zijn de voetbogen doorgezakt, daarom worden het ook wel platvoeten genoemd. Platvoeten op zich hoeven vaak geen problemen op te leveren, tot dat het gepaard gaat met overpronatie (de enkels knikken naar binnen).
Door overpronatie draait het onderbeen, raken knieën overbelast, kunnen je bekken naar binnen kantelen en kunnen er zelfs rugklachten ontstaan!

Voor al deze klachten geldt dat een podotherapiezool verlichting kan geven en hulp kan bieden in stand verandering van voet en houding.

RUG- KNIE OF HEUPKLACHTEN

KNIE, HEUP EN OF RUGKLACHTEN?

Een verkeerde stand van uw voeten of een verkeerde manier van lopen kan klachten in uw knieën, heupen, rug en nek veroorzaken. Heeft u regelmatig pijn op die plekken in uw lichaam en heeft u uw voeten wel eens laten controleren? In een aantal gevallen zijn deze pijnklachten op te lossen of te verminderen.