VOETENTRAINING EN MEDICAL TAPING


VOETENTRAING

Sterke en flexibele voeten dienen als fundament voor onze houding en bewegingen. Verlies van voetvorm en voetfunctie kan leiden tot voetklachten zoals hielspoor een scheve grote teen en een ingezakte mediale voetboog.
Voetentraining kan worden ingezet als alternatief voor of in combinatie met zolentherapie om van deze klachten af te komen of om deze te voorkomen.

Voetentraining kan worden ingezet bij o.a. :

  • Hallux valgus klachten ( scheve grote teen )

  • Fasciitis plantaris ( hielspoor , peesplaat ontsteking )

  • Klauw en/of hamertenen

WAT IS MEDICAL TAPING?

Medical Taping is een behandelmethode waarbij de patiƫnt behandeld wordt met elastische kinesiotape of kinesiologische tape. De tape wordt in de praktijk toegepast als extra interventie om een sneller herstel te bevorderen. Het weefsel regenereert sneller doordat enkele processen in het lichaam worden geactiveerd of ondersteunt. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel oplossen.

EIGENSCHAPPEN VAN KINESIOTAPE

Het tapemateriaal is vervaardigd van hoogwaardig katoen en heeft een elasticiteit die vergelijkbaar is met die van de menselijke huid (130-140% eigen rekbaarheid). Doordat de achterkant is voorzien van een hypoallergene acryl lijmlaag, vermindert de kans op huidirritaties. De hechting van de lijmlaag wordt geactiveerd door lichaamswarmte. De lucht- en waterdoorlatende weefselstructuur van de tape is waterresistent en kan meerdere dagen gedragen worden zonder dat de tape zijn werkzaamheid verliest.